top of page

Behandel therapiën

Shiatsu Ryoho

(Vingerdruk therapie)

Shiatsu is een holistische therapie.

Dit betekent dat bij de behandeling van een cliënt altijd alle aspecten van de cliënt en zijn aandoening in aanmerking worden genomen. De werking van shiatsu heeft altijd twee effecten. Ten eerste zorgt shiatsu voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning. Het tweede effect van een shiatsu behandeling is dat het autonome zenuwstelsel in balans wordt gebracht. Door deze combinatie van elkaar versterkende effecten worden vitaliserende processen in het lichaam geactiveerd die de basis vormen voor een goede gezondheid.   

Segmentale massage therapie

Behandeling van klachten aan bijvoorbeeld organen

Storingen in inwendige organen kunnen in de huid tot uiting komen door overgevoeligheid van de overeenkomende huidzone. Verklevingen en intrekkingen zijn in dit verband ook bekende symptomen. In een spier of spiergroep kan de storing zich uiten door een langdurige contractie, waardoor in die spier soms een pijnlijke plek ontstaat. Deze symptomen hoeven echter niet altijd te wijzen op een orgaan afwijking. Het zenuwstelsel en het inwendige klierensysteem werken altijd als één samenhangend geheel. Als door spanning of stress in het zenuwstelsel chronische overbelasting ontstaat, kan het functioneren van spieren en organen verstoord worden. Deze worden immers ook aangestuurd door het zenuwstelsel. Door overbelasting is het zenuwstelsel niet meer in staat de juiste keuzes te maken. De oorzaak van het symptoom ligt dan niet in een orgaan of spier maar bijvoorbeeld in een slechte arbeid rust verhouding of psychosociale problemen.

Metamorfose-massage

Behandeling van diep gewortelde klachten

Metamorfose massage is een zachte manier van masseren die zorgt voor zelfgenezing en herstel van de innerlijke balans. Door aanraking van deze subtiele massage komt van binnenuit de verandering op gang. Bij deze behandeling worden de reflexgebieden van de handen, het hoofd en de wervelkolom op de voeten zeer subtiel gemasseerd. De reflexzone van de wervelkolom correspondeert met de prenatale periode waarin de basis en het bewustzijn wordt gelegd voor ons fysieke, spirituele en emotionele leven. Door deze gebieden te masseren kunnen blokkades worden opgeheven die al voor de geboorte zijn ontstaan. Vanuit deze behandeling komt er nieuwe levenskracht vrij en kom je dichter bij je ware zelf, zodat je kunt worden wie je in wezen bent.

Het is een zeer aangename en ontspannende massage met een diepe werking.

Energetische behandelingen

Energetische behandelingen zijn zeer effectief.

​Wat houdt dat nu eigenlijk in. 

Daarvoor eerst wat meer over energetische therapie. Het is een eeuwen oude natuurlijke behandelmethode waarbij universele energie wordt gebruikt om je gezond te maken of te houden. Door de aanraking draag je energie over en dat verlicht je pijn. Wat je dus eigenlijk doet is het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren. Energetische therapie werkt hier ook mee.

Alles wat leeft, denk aan planten, dieren en natuurlijk ook de mens, bestaat ​uit levensenergie. Levensenergie is de basis van het leven en de basis van gezondheid. Voor een goede balans en een gezond lichaam is energie die onbelemmerd kan stromen dan ook het aller belangrijkste. Als energetisch therapeut hef je blokkades op om de energie weer te laten stromen, zodat je je weer gezond voelt en vitaal voelt.

Klachten die ik zoal in mijn praktijk behandel

Een aantal voorbeelden

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronische aandoening met diverse verschijnselen. Om onderscheid te maken met de ziekte reumatoïde artritis wordt het ook wel weke-delenreuma genoemd. De aandoening valt in de categorie gewrichtsaandoeningen, maar fibromyalgie is een combinatie van diverse klachten. Het wordt echter vooral gekenmerkt door aanhoudende pijnklachten in het bewegingsapparaat. Het gaat hierbij om de pezen, spieren en banden. De pijn ervaar je veelal rond de gewrichten, omdat daar opgebouwde spierspanning gaat irriteren. Hier ontstaan dan ook de punten die pijnlijk zijn wanneer er druk op wordt uitgeoefend, de zogenaamde tenderpoints.

Fibromyalgie beperkt uiteindelijk je leven. Het alledaagse gaat niet meer zonder pijn en sporten kan vaak helemaal niet meer.

Klachten aan nek en hoofd

Bij nekklachten zijn er vaak ook klachten in armen en zelfs benen.

Ook kunnen er klachten aan het hoofd tot uiting komen. Klachten aan de nek en hoofd kunnen ook voortkomen door scheefstand van het bekken.

Klachten aan het bekken

Klachten aan het bekken, of aan de stand van het bekken zijn veelal de oorzaak van bijvoorbeeld rugklachten en nekklachten. Ook klachten aan benen en voeten kunnen hun oorzaak vinden een verkeerde stand van het bekken. Ik zie het bekken als de basis voor je rug en nek. Als het bekken scheef staat, gaat de rest van je lichaam corrigeren. Daar kunnen dus heel veel klachten uit voortkomen.

Rug klachten

Rugklachten zijn veelal de meest voorkomende klachten die voorkomen.

Van lage rugklachten tot klachten hoger in de rug. Vanuit de segmentale massage gezien kunnen rugklachten ook duiden op het niet goed functioneren van organen. Klachten aan de rug kunnen ook voortkomen door scheefstand van het bekken.

Een tennisarm of golfers-, werpersarm en RSI

Dit zijn klachten aan de buitenzijde van de elleboog (tennisarm), of aan de binnenzijde van de elleboog (golfers-, werpersarm)

Acnes

Acnes is buikwandpijnsyndroom.

ACNES is een Engelse afkorting die staat voor Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndrome.

De pijn ontstaat door beknelling (entrapment) van de huidtakjes (cutane) van de voorste (anterior) zenuwuiteinden van de tussenribben. Kort uitgelegd: in de buik lopen diverse zenuwen. De huidtakjes van sommige zenuwen zorgen voor gevoel in de huid van de buik. Om bij de huid te komen, moet het zenuwuiteinde door de rechte buikspier gaan. Deze spier heeft een strak kapsel. Om daar doorheen te komen, moet de zenuw (met zijn huidtakjes) het kapsel op diverse plaatsen doorboren. Daarbij kunnen de huidtakjes bekneld raken.

(bron: www.stichtingacnes.nl)

bottom of page